luni, 31 mai 2010

Printre picuri de ploaie

In weekendul acesta ultim din luna Mai se anunta vreme ploioasa , dar asta nu ne-a descurajat pe mine si pe Alin sa planificam o tura de mountain biking.
Pentru ca sotia lui Alin e din Caransebes si ei pleaca vineri acolo, hotaram sa facem o bucla cu plecare din Caransebes prin Otelul Rosu, Poiana Marului, Valea Sucului, Saua Jigoria, Cuntu, Plopu sau Varciorova, Buchin si inapoi Caransebes.
Plecam vineri dupa-masa din Arad si innoptam la Caransebes, la familia Stiopu, multumesc frumos pentru ospitalitate.
Dimineata hotaram sa plecam cu masina pana la Otelul Rosu, ca ne duce socrul lui Alin, si de acolo ne echipam si incepem sa pedalam spre Poiana Marului. Era sa "las" telefonul mobil pe acolo in Otelul, dar l-am recuperat cu chiu cu vai...
Pedalam cu spor, vremea e frumoasa deocamdata, si lumea a iesit la sapat gradinile de porumb.
La o scurta pauza, ma hotarasc sa mai umflu roata de la bicicleta, si reusesc sa o explodez :)) Prima pana...nu ultima...
Trecem de baraj, urcam serpentinele si cerul e tot mai plumburiu,,,incepe sa picure....
Ne apropiem de Poiana, si incepe sa ploua tare, dar noi gasim la fix terasa unui mini market, ne adapostim si ne reenergizam pana trece valul de ploaie.
Dupa vreo ora ploaia se domoleste si noi pornim pe valea Sucului, ca avem de recuperat deja...
Din pacate nu avem aparat foto la noi, am facut cateva poze la coborare cu mobilul:(


Urcusul e lejer la inceput pe vale, dar sunt namoale in destule locuri. La un moment dat mai fac o pana, suspectez ca a intrat o pietricica ascutita. Pana numarul doi....din fericire s-au oprit aici! :)
Pe masura ce ne apropiem de saua Jigoria, urcusul e tot mai sustinut, si noi tot mai obositi.
Aaaa....am uitat sa va spun, avem in spate rucsacii mari, adica sac de dormit, salteluta, cort.....Deci nu cred ca mai merg in alta tura de mountain bike cu asa bagaj in spate, e tare obositor. Noi am luat insa cu noi ca sa putem campa peste noapte si astfel sa impartim drumul in 2 etape.


Ajungem si in Saua Jigoria, mai facem o pauza de jumate de ora si povestim cu ciobanul de acolo, si pe cand ne hotaram sa plecam iar incepe sa picure. Ajungem pana la intrarea in padure spre poiana Seroni, si incepe sa ploua. Atunci ne dam seama ca e mai cuminte sa punem cortul, ceea ce si facem rapid. La adapostul cortului, ne rasfatam culinar, ca doar nu am carat degeaba bunatate de mancare :P
Curand ne cuprinde somnul, nu inainte sa aflam la telefon ca maine e anuntata vreme foarte urata, ploaie, furtuna, auuuuu...
Dimineata ne trezim devreme, ne punem urgent sa impachetam si ne dam seama ca sunt mari namoalele in padure, ca doar a plouat la greu aseara, si tinand cont de ce vreme e anuntata, facem ce e cel mai intelept, incepem sa coboram.


Coborarea e super faina, am mai coborat-o pe bike in 2007, cativa km buni sunt pe asfalt pana la Telescaun la M-tele Mic, si apoi pe forestier si iar pe asfalt prin Borlova spre Caransebes.


Las bicicleta sa coboare pe asfalt in viteza cam mare, doar serpentinele mai ma limiteaza si gandul ca asfaltul e ud....si nu vreau sa derapez, nicidecum sa imi imaginez ca iau o tranta....
Coboram in siguranta, si pe la ora 10 suntem in Caransebes, parca imi pare rau pe undeva ca nu am continuat....vremea e inca frumoasa :)
Chiar daca vremea nu a tinut cu noi, a fost o tura frumusica, am pedalat aproximativ 75 km si ne-am simitit bine in mijlocul naturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu